Oman

SINGAPORE

ET LILLE STYKKE EUROPA MIDT I ASIEN.

Singapore er et lækkert brake når man som os boede i Jakarta, Indonesien. Et lækkert afbrak med god mad og en fantastisk multikulturel hovedstad, Singapore er en hysterisk ren by hvor man tydeligt kan mærke den rene luft der fylder lungerne. der er så meget at se .

VORES LIV

INDONESIEN 2012-2014

JAVA INDONESIEN

KENDT FOR SIN FRAMRAGENDENE KAFFE OG SIN FRUGTBARE JORD.

Indonesien, her boede vi så, midt i Jakarta,Indonesiens hovedstad, på øen Java, der med forestaderne huser 28 millioner indbyggere, kontrasterne er enorme der er ekstrem fattindom, mange bor ude på lossepladserne andre klods op af de store mall's og velhaver kvatere, mange af de fatting arbejder som nanny's eller som skraldemænd, først nævnte har det svært, de får oftes en ringe løn på et par hundrede danske kroner om måneden, de har ingen ugentelige fridage og arbejder som oftes 12 timer i døgnet, de fleste har aldrig smagt kød og lever primert af ris mens deres arbejdsgiver smæsker sig i lækre bøffer på de fine resturanter hvor nannyen kun er med for at tage sig af børnene, det er sådan det foregår i de velhavnes hjem, det skal dog siges at Europernes tilstedeværelse har påvirket til bedre forhold for nogle nannys. Mellemklassen har det noget bedre, de arbejder som oftes i nogle af de mange mall's eller på kontoer som rengørongs personale og har både ugendelige fridage og ferie. Kontrasten er så store og bemærkelsværdig at det kan være svært at vende det blinde øje til. Revselsret er stadig meget brugt i indonesien og det er derfor ikke uanmindeligt at se børn blive slået eller en nanny få et dask, mange af de fatting er lokale som har det svært, dels fordi mange kinesere er kommet til med kæmpe summer af penge, som der bruges til afprasning af regerings-medlemmer så de kan købe sig til rigdom ivertfald matrielt og ting der normalt ikke var muligt, der hvor de kommer fra.Røgtet siger at Kineserne kommer til Indonesien for at få flere børn, da de jo i Kina har et barns politik, og kan på lovligt vis få flere i Indonesien hvorefter de kan betale sig ud af det når de engang vil tilbage, så det er ikke så mærkeligt at der er så mange Kinesere.

 

Indonesien har heldigvis også en anden side, de infødte er utrolig søde og hjælpsomme og vil gøre alt hvad de kan for at gøre os tilfredse, de er utrolig udmyge og elsker børn. Indonesien har også noget af den smukkeste uspuleret natur, et rigt dyreliv, de har alt fra hvide Næsehorn, Orangkutaner, Tigere og en masse andre fantastiske dyr, store som små. De rige vulkan ø'er bruges som hoved-regl til dyrkning af Te, kaffe og ris, som expoteres til hele verden. Kulturen er meget blandet, hovedsaligt er de Muslimer, men på fx. Bali er de Hinduer, og der findes også små samfund af Katoliker rundt om på øerne. Jeg kan kun opfordre til at pakke kufferten og se at komme afsted.

BALI

DUBAI ET SANT MEKKA.

INDONESIENS KULTUR PERLE.

Dubai er ikke mindre end emiraternes legeplads, det er her de skajer ud, og det kan ses, både på den flotte arkitæktur men også på deres måde at leve pårent matrielt, her er der mange, mange penge.

Åhhh Bali, en skøn ø, min klare favorit, en eneståendene ø med en helt utrolig smuk natur, søde og hjælpsomme balinesere, der er stolte af deres kultur, de forstår at holde ved deres traditioner.

GILLI ØRNE

INDONESIEN PARADIS.

Gilli ørne ligger mellen Bali og Lombok, det er et sandt paradis for dykkere og dem der kan lide at slappe af, uden lyden af motorstøj, på Gille foregår alt transport i hestevogn eller på gåben i et meget afslappene tempo.

MALEYSIA

KUALALUMPUR ER EN HYGGELIG BY MED SJÆJ OG VARME.

Kualalumpur, minder på mange måder om Indonesien, både i sprog og kultur, dog er det stadig en verden til foreskæl, man ser ikke fattigdom på samme måde og standarten er genarel højre her, en by jeg helt sikkert kommer tilbage til .